Loading…

Sinterklaas Centrale Harlingen

Op 21 & 22 november komt de enige échte PAKJESBOOT 12 naar Harlingen! Kom jij ook?
Bestel hier je kaarten!

Nieuws

De enige échte Pakjesboot 12 komt naar Harlingen

Harlingen – De Harlinger Sinterklaas Centrale (SSCH) is voor een uniek tweedaags evenement, de samenwerking aangegaan met de mensen van Hollands Glorie, onder andere eigenaar van de salonboot de ‘Hydrograaf’.

Het in 1910, voor de Koninklijke Marine gebouwde stoomschip, doet al sinds 1985 dienst als ‘Pakjesboot 12’ tijdens de landelijke intochten van Sinterklaas in Nederland.

Dit jaar zal de landelijke intocht plaats vinden op zaterdag 18 november in het Friese Dokkum. Omdat dit jaar Friesland weer eens wordt aangedaan is er onderling contact gezocht en zijn de mensen van SSCH de samenwerking aangegaan met mensen van Hollands Glorie.

Al met al een unieke gelegenheid om gezamenlijk een tweedaags evenement te gaan organiseren en de enige echte Pakjesboot 12 van Sinterklaas weer eens naar Harlingen te halen. De laatste keer dat de Pakjesboot 12 de haven van Harlingen aandeed was tijdens de landelijke intocht in Harlingen in 1996.

In overleg tussen Sinterklaas en de kapitein is besloten om de Pakjesboot 12 na de landelijke intocht in Dokkum over te varen naar de haven van Harlingen.

Hierdoor is het mogelijk geworden om op dinsdag 21 november en woensdag 22 november 2017 de Pakjesboot 12 in de Harlinger haven af te meren voor een uniek tweedaags evenement.

Voor de kinderen, papa’s en mama’s en natuurlijk de opa’s en oma’s uit Harlingen en de wijde omgeving bestaat dan de unieke mogelijkheid om eens aan boord van Pakjesboot 12 een bezoek te brengen. Compleet met een ‘Meet and Greet’ met de Sint en zijn pieten. Aan boord kunnen de kinderen onder andere zien hoe de Sint en zijn echte zwarte Pieten leven en werken. In de kombuis maken de bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. In het pakjesruim zijn de inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen in Nederland in te pakken. De bezoekers mogen een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas en in zijn werkkamer kunnen de kinderen Sinterklaas, die waarschijnlijk dan druk bezig is in het Grote boek achter zijn bureau, ontmoeten.

Al met al een unieke gelegenheid om eens een kijkje aan boord te nemen van de enige echte stoomboot van Sinterklaas.

De bezichtigingen zullen plaatsvinden op dinsdag 21 november na schooltijd en wel tussen 15.30 uur en 18.30 uur zijn en op woensdag 22 november tussen 12.30 uur en 18.30 uur.

Wilt u uw (klein)kind(eren) eens trakteren op een uniek eenmalig evenement en heeft u altijd al eens willen kijken wat er allemaal aan boord van Pakjesboot 12 afspeelt? Grijp dan deze unieke kans en kom 1 van deze dagen bij ons aan boord. Kaarten kunt u HIER bestellen!


 

Opnieuw landelijk SVVS-keurmerk voor Harlinger Sinterklaas Stichting

Harlingen – De Harlinger Stichting Sinterklaas Centrale (SSCH) heeft net als in 2010, 2012 en 2014 ook afgelopen jaar weer het landelijk SVVS-keurmerk gekregen voor haar kwaliteit en opzet. Hiermee mag de Harlinger organisatie zich ook weer voor de komende 2 jaar keurmerkhouder noemen.
Het bestuur van de Harlinger Stichting is erg ingenomen met deze uitslag. “We wisten al dat we op de goede manier bezig waren maar dat je nu al voor de derde keer achter elkaar de landelijke erkenning krijgt is helemaal mooi. Toch een erkenning dat we goed bezig zijn.” Aldus de voorzitter.

Het keurmerk geeft de garantie dat de ‘Klazen en Pieten’ van de SSCH waar voor hun geld bieden op het gebied van kostuums, schmink en acteerprestaties. De Harlinger Sinterklaas Centrale is de 49e organisatie in Nederland en België die het felbegeerde keurmerk heeft ontvangen. Daarmee heeft ze tevens de erkenning gekregen waarvoor ze jaren bezig is geweest. Met het keurmerk kan SSCH zich meten met de beste landelijke organisaties.


 

Hoofdpiet SSCH is winnaar landelijke ‘Mister Piet’ verkiezing

Harlingen – De inmiddels 24 jarige Hoofdpiet van de Stichting Sinterklaas Centrale Harlingen is op 6 december 2013 uitgeroepen tot mister piet 2013 / 2014. Na een onrustige start van het Sinterklaasseizoen, is de goedheiligman toch gekomen met zijn trouwe bondgenoten, zwarte piet. Mede door de commotie rondom zwarte piet is er op Facebook een heuse Miss en Mister piet verkiezing ontstaan rondom zwarte piet. Dit om de zwarte pieten een hart onder de riem te steken.
Iedere piet kon zijn of haar foto uploaden welke vervolgens door een jury werd beoordeeld. Vervolgens konden alle bezoekers van de pagina de foto liken. Geurende de gehele Sinterklaasperiode kon men stemmen.

De koppositie in deze race is een aantal keer gewisseld, maar uiteindelijk wist de Hoofdpiet van de SSCH toch de leiding vast te houden. Uit de tientallen inzendingen kreeg de Hoofdpiet van SSCH de meeste (292) stemmen.